![Zaposlenik sa sporne snimke](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/02/15/k_32287105_640.jpg)
Trebat će vam:
tijesto za pierogi 200 g gljiva po želji 1 luk 1 žlica maslaca 2 češnja češnjaka sol i papar |
![High Angle View Of Dumplings on Plate and persons hands with fork and knife](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/4/20/16/iStock-638672822.jpg)
Priprema:
Na maslacu prepržite sitno sjeckani luk i češnjak. Dodajte sitno nasjeckane gljive. Dinstajte dok se gljive ne skuhaju. Posolite i popaprite. Razvaljajte tijesto, režite oblikom krugove i stavljajte nadjev. Rubove premažite s malo bjelanjka pa ih dobro spojite prstima. Kuhajte ih u vreloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Zatim skuhane pierogije bacite na tavicu, na malo maslinova ulja, i prepržite sa svake strane.