BRZINSKI RUČAK

Ovo jelo s kupovnim njokima ponavljamo barem jednom tjedno, treba vam tek nekoliko sastojaka

 Lauripatterson/Getty Images
Gotovo je u 30-ak minuta, a po želji ga možete i zapeći s omiljenim sirevima

Trebat će vam:

1 pakiranje njoka

1 manji luk ili ljutika

2 režnja češnjaka

2 inćuna u ulju

1 žlica kapara

prstohvat šećera

sol i papar

bosiljak i origano (svježi)

1 konzerva pelata

mozzarella i parmezan

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kad omekša, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i šećer, sol, papar, inćune i kapare. Pirjajte dvije minute, dodajte pelate i sve zajedno dobro pomiješajte. Probajte i dodatno začinite po želji. Njoke skuhajte i ubacite ih u umak, a zatim sve dobro promiješajte. Pospite sirevima i ubacite u pećnicu pa zapecite na 220 stupnjeva još 15-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 08:42