Jednostavno savršeno

Ovo jelo je odličan prilog, a možete ga servirati i samo uz prženi špek ili kiselo vrhnje

Pripremite haluške, tradicionalno ukrajinsko jelo s nadjevom od sira, koje će vas iznenaditi koliko je ukusno

U sklopu velikog specijala posvećenog etničkoj kuhinji koji smo objavili u magazinu Dobra hrana, Natalija Grinišin skuhala je haluške. Evo kako se halušky rade u Ukrajini!

image

Natalia Grinisin

Berislava Picek/Cropix

Trebat će vam:

Za knedle (halušky):

3 jaja
300 g brašna
1500 g krumpira
sol, papar

Za nadjev:

500 g sira
1 jaje
prstohvat soli
kopar

image
Berislava Picek/Cropix

Priprema:

Krumpir operite i skuhajte.

Kad se ohladi, propasirajte ga ili naribajte, dodajte mu jaja, brašno, sol i papar.

Zamijesite tijesto, koje mora biti mekano i ne smije se lijepiti za ruke.

Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i oblikujte okruglice. Unutra stavite nadjev od sira.

Kuhajte u kipućoj vodi 3 do 4 minute.

Poslužite tople.

Više dobrih recepata iz ukrajinske kuhinje potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 21:33