Izabrali smo najbolje

Ovih dana svi kuhaju s bučom, imamo top recepte za peciva, pitu, varivo i jedan stvarno dobar desert

Sve što vam treba za dobar, raskošan ručak su ova četiri recepta!

Sezone buče je stigla, na tržnicama se već mogu pronaći lijepi primjerci, ali i pakiranja ribane buče idealne za pite. U slučaju da ste i vi, baš kao i mi, veliki fan ovog jesenskog ploda u svim bojama i oblicima, popis naših isprobanih recepata mogao bi vam se posebno svidjeti. Donosimo top recepte za peciva, dva glavna jela i jedan stvarno dobar desert. Potražite ih u nastavku.

ŠTO KAŽETE NA MEKA PECIVA?

Mala peciva u obliku buče bit će efektan dodatak svakom stolu, a upravo zbog dodatka bundeve biti još mekša i aromatičnija nego kod klasične pripreme. Uvijek ih radimo po receptu Slavice Šagolj, koji vam i ostavljamo u nastavku.

PECIVA S BUČOM

image
Berislava Picek/Cropix

DVA GLAVNA JELA

Ako tražite inspiraciju za svakodnevna jela s bučom u glavom ulozi, svakako razmislite o finoj, slasnoj bundevari s bundevom misiračom po receptu Anite Šarić ili, pak, nešto jednostavnije za pripremu, o gustom, bogatom varivu koje odmah možete napraviti i za dva dana. Recept je s nama svojevremeno podijelila Nastasja Chiara Petrić.

PITA S BUČOM

image
Neja Markicevic/Cropix

VARIVO OD BUČE

image
Berislava Picek/Cropix

PALAČINKE NITKO NE ODBIJA

Na kraju, palačinkama je uvijek teško odoljeti, a kada ih napravite po ovom receptu, bit će još teže. Uz klasične dodatke, u smjesu stavite i pire od bundeve, najbolje pečene, kako bi bile još slađe i slasnije.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:20