LAZANJE NA DRUGAČIJI NAČIN
Trebat će vam:
500 g mljevene govedine
1 luk, nasjeckani
2 režnja češnjaka, nasjeckana
1 konzerva (400 g) nasjeckanih rajčica
1/2 litre pilećeg ili povrtnog temeljca
250 ml vode
1/2 žličice sušenog origana
1/2 žličice sušenog bosiljka
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
4 lasagne listića, natrgana na manje komade
150 g ricotte (ili svježeg sira po izboru)
50 g parmezana, naribanog
50 g mozzarella sira, naribanog
maslinovo ulje
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte malo maslinova ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckanu kapulu i pirjajte 3 - 4 minute dok ne postane staklasta. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još 1 minutu. Dodajte mljevenu govedinu i pržite dok ne postane smeđa i dobro se skuha, 5 - 7 minuta. Ocijedite višak masnoće ako je potrebno. U tavu dodajte nasjeckane rajčice, temeljac, vodu, origano, bosiljak, sol i papar. Dobro promiješajte i pustite da zakuha. Smanjite vatru i pustite da lagano kuha 10 - 15 minuta. U međuvremenu u juhu dodajte komadiće listića za lasagne i kuhajte još 8 - 10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte ricottu, polovicu parmezana i mozzarellu. Miješajte dok se sir ne rastopi i sve dobro poveže. Poslužite juhu vruću, posipanu ostatkom parmezana i po želji još mozzarelle.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....