JELO ZA UTJEHU

Omiljeno talijansko jelo pripremite na jedan sasvim drugačiji način koji će obožavati svaki pravi gurman

Lazanje su jedno od najomiljenijih jela talijanske kuhinje, no ovaj recept donosi svježi zaokret kada je u pitanju klasična priprema

LAZANJE NA DRUGAČIJI NAČIN

Trebat će vam:
500 g mljevene govedine
1 luk, nasjeckani
2 režnja češnjaka, nasjeckana
1 konzerva (400 g) nasjeckanih rajčica
1/2 litre pilećeg ili povrtnog temeljca
250 ml vode
1/2 žličice sušenog origana
1/2 žličice sušenog bosiljka
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
4 lasagne listića, natrgana na manje komade
150 g ricotte (ili svježeg sira po izboru)
50 g parmezana, naribanog
50 g mozzarella sira, naribanog
maslinovo ulje

Priprema:
U velikoj tavi zagrijte malo maslinova ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckanu kapulu i pirjajte 3 - 4 minute dok ne postane staklasta. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još 1 minutu. Dodajte mljevenu govedinu i pržite dok ne postane smeđa i dobro se skuha, 5 - 7 minuta. Ocijedite višak masnoće ako je potrebno. U tavu dodajte nasjeckane rajčice, temeljac, vodu, origano, bosiljak, sol i papar. Dobro promiješajte i pustite da zakuha. Smanjite vatru i pustite da lagano kuha 10 - 15 minuta. U međuvremenu u juhu dodajte komadiće listića za lasagne i kuhajte još 8 - 10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte ricottu, polovicu parmezana i mozzarellu. Miješajte dok se sir ne rastopi i sve dobro poveže. Poslužite juhu vruću, posipanu ostatkom parmezana i po želji još mozzarelle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. prosinac 2024 19:00