ISKORISTI VIŠAK

Od ostatka pire krumpira napravite mekane kruščiće pa ih poslužite uz omiljeni umak

 Peredniankina/
Ovi kruščići bit će dobra ideja za ručak usred tjedna, napunite ih dodacima po želji i gledajte kako nestaju s tanjura

Trebat će vam:

500 g glatkog brašna

200 g kuhanog krumpira ili ostataka pire krumpira

30 g svježeg kvasca

250 ml tople vode

1 žličica šećera

2 žličice soli

Priprema:

Kvasac otopite u toploj vodi, dodajte šećer i žlicu brašna od ukupne količine. Dobro promiješajte i pustite da se zapjeni. Tako pripremljen kvasac zatim pomiješajte s brašnom, dodajte protisnuti krumpir ili pire krumpir i zamijesite tijesto. Posolite pa mijesite još kratko. Trebali biste dobiti kuglu tijesta. Ako je tijesto premekano, dodajte još brašna. Pustite da se tijesto diže sat vremena, a onda ga razvaljajte na debljinu od 1 cm i režite željene oblike. Pustite da se dižu još barem 30 minuta, a zatim pecite u dobro zagrijanom ulju. Pecite 2-3 minute sa svake strane. Poslužite uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 16:14