Vraća u djetinjstvo

Nema onog tko ga ne voli! Ovako pečeno pile uvijek brzo ‘dobije krila‘

 Lauripatterson/Getty Images
Dobro ga začinite, ubacite u lim za pečenje s krumpirom i mrkvom pa pecite dok ne dobije rumenu boju i hrskavu kožu...

Priprema: 20 minuta • Pečenje: sat i pol - dva • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 pile
50 g maslaca
sol i papar
timijan
ulje
lovorov list
1 kg krumpira
3-4 mrkve
3 manje glavice luka
4-5 režnjeva češnjaka

Priprema:

Pile dobro natrljajte soli, a zatim mu ispod kože nagurajte komadiće maslaca. Premažite ga uljem izvana i položite u posudu za pečenje, na povrće koje ste očistili, narezali na veće komade i začinili soli, paprom, timijanom i ubacili lovorov list. Pecite najprije poklopljeno na 180 stupnjeva sat vremena, a onda maknite poklopac i pecite još 30 minuta kako bi pile dobilo rumenu boju i hrkavu kožu. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 00:00