Tope se u ustima

Napravite moćne čokoladne trufflese po receptu najbolje hrvatske slastičarke

Bila bi prava šteta ne iskoristiti njezinu krativnost i talent te preskočiti podijeliti ovaj recept od samo četiri sastojka. Isprobajte!

Na ovotjednom svečanom predstavljanju sedmog izdanja međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, na kojemu su dodijeljeni i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj, najboljom slastičarkom Hrvatske proglašena je pastry chefica Dragana Kovačević iz porečkog restorana Spinnaker.

image

Dragana Kovačević

Tomislav Krišto/Cropix

U njezin izniman talent, strast i ljubav prema slasticama i sami smo se imali priliku uvjeriti u nekoliko navrata. Posljednji put u prosinačkom broju magazina Dobra hrana kada je samo za naše čitatelje podijelila više recepata za svoje istovremeno i lijepe i doista ukusne slastice.

image

Pastry chefica Dragana Kovačević pripremila nam je više slastica sa svinjskim salom, masti i slaninom

Tomislav Krišto/Cropix

Pastry chefica Valamarova restorana u Poreču pripremila nam je tada, između ostalih, i čarobnu bombicu koja nas je oduševila okusima, pogotovo nakon što smo doznali što je u njoj. Moćnih okusa, sjajne teksture, slatka i slana te neodoljiva dok se topi u ustima. Bila bi prava šteta ne iskoristiti njezinu krativnost i talent te preskočiti ponovno podijeliti ovaj recept od samo četiri sastojka. Isprobajte!

image
Tomislav Krišto/Cropix

TRUFFLES S ČIPSOM OD SLANINE, LJEŠNJACIMA I ČOKOLADOM

Sve Draganine slatke recepte, kao i njezinu priču o putu prema vrhu, čitajte ovdje.


Podsjetimo, prema Gault&Millau Croatia 2024 vodiču chef godine je Marko Đurašević iz Splita, trofej Velikog chefa sutrašnjice dobili su Gabriela Filca (Nebo), Hrvoje Kroflin (Mano2) i Roko Nikolić (ZOI), a trofej Chef tradicijske kuhinje pripao je Vinku Krniću (Konoba Vinko). Braco Sanjin (Griblja) osvojio je Trofej Chefa moderne tradicijske kuhinje. Trofej Mladi talent godine osvojili su Antonela Goreta (Zinfandel Food & Wine Bar) i Marin Pleše (Villa Rova). Trofej za najbolji servis pripao je restoranu Pelegrini, a Boogie Lab osvojio je Trofej za najbolje POP mjesto. Poseban Trofej za zasluge dobio je Josip Friščić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:37