BRZO I SLASNO

Napravite jastučiće od krumpirovog tijesta pa ih poslužite s hrskavom slaninom ili kobasicom

 Mariha-kitchen
Tijesto možete ostaviti i u formi njoka, a osim hrskavih komadića slanine, kobasice i paprike, dodati možete i povrće po želji

Trebat će vam:

1300 g krumpira
500 g brašna
2 jaja
150 g slanine
1 kobasica po želji (npr. chorizo)
1 crvena paprika
sol
papar

Priprema:

Krumpir skuhajte, ocijedite, ogulite i protisnite. Pustite da se kratko ohladi pa dodajte jaja i sol te postupno dodajte brašno. Trebali biste dobiti mekano tijesto koje se može oblikovati. Smjesu podijelite na dugačke valjke debljine oko 1-2 centimetra. Režite željene oblike pa ih prstom malo spljoštite ili ostavite u formi njoka. Kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu, minutu do dvije. Za to vrijeme na suhoj tavi ispecite sitno sjeckanu slaninu. Prema želji, možete dodati i meso kobasice koje ste izvadili iz crijeva. Kada je slanina pustila masnoću, dodajte sitno sjeckanu crvenu papriku. Začinite, no pripazite da ne pretjerate sa soli. Pirjajte dok paprika malo ne omekša. Kada su jastučići gotovi, ocijedite ih i dodajte slanini. Ako je potrebno, dodajte još malo masti ili maslaca. Zapecite ih sa svih strana i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 10:12