PROBAJ OVO

Napravite gusti gulaš s piletinom i vinom pa ga poslužite uz njoke ili rižu

 Deposit Photos/
Priprema ovog jela na žlicu neće vam oduzeti previše vremena i bit će idealan ručak usred tjedna

Trebat će vam:

400 g piletine

1 veći luk

2 mrkve

1 manji komad celera

1 korijen peršina

2 žličice dimljene paprike

1 manji komad slanine

1 žličica sušenog timijana

200 ml bijelog vina

1 žličica koncentrata rajčice

Temeljac

Sol i papar

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije zapecite meso sa svih strana. Na malo ulja zatim pirjajte sitno sjeckani luk i slaninu. Pustite da se luk zastakli pa dodajte ribanu ili sitno sjeckanu mrkvu, celer i korijen peršina. Začinite soli i paprom, timijanom i dimljenom paprikom. Promiješajte, vratite meso, dodajte koncentrat rajčice i vino. Pustite da alkohol ispari. Dodajte temeljac toliko da pokrije sve sastojke i krčkajte sat vremena, dok povrće ne omekša, a meso postane mekano. Prije posluživanja pospite peršinom. Poslužite uz rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 00:59