Namaz od bakalara

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 400 g bakalara
  • 4 krumpira
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 2 žlice peršina
  • maslinovo ulje
  • svježe mljeveni sol i papar

Priprema

1. korak

Bakalar pustimo preko noći u hladnoj vodi da omekša. izvadimo ga i pristavimo kuhati.

2. korak

Za to vrijeme, u drugom loncu skuhamo krumpir, ogulimo ga i narežemo na tanke ploške. Kada bakalar omekša, očistimo ga od kože i kostiju, a meso natrgamo.

3. korak

Na maslinovom ulju prepržimo sjeckani češnjak i čim te kad postignu zlatno žutu boju dodajemo bakalar te podlijemo vodom od kuhanja i bijelim vinom da prekrije sastojke. Sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.

4. korak

Začinimo solju i paprom, dodamo narezan krumpir, sjeckani peršin te zajedno s bakalarom izradimo pastozni namaz. Prije posluživanja bakalar poprskamo s malo maslinovog ulja i poslužimo uz pecivo ili prepečeni kruh. Za poseban efekt pri serviranju možete dodati i svježu jagodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 11:30