DOBRA IDEJA

Kremasta juha s grahom i keljem više je nego dobra ideja za brz i pristupačan ručak usred tjedna

 Etorres69/Getty Images/istockphoto
Trebat će vam još i krumpir, malo sušenih rajčica, vrhnje i pokoji začin po želji

Trebat će vam:

8 kriški slanine

1 žlica maslinova ulja

1 srednja glavica luka

1 veći krumpir

5 - 6 sušenih rajčica

3 režnja češnjaka

½ žličice talijanskog začina

1,2 l pilećeg temeljca

200 g bijelog graha iz konzerve

100 g mladog kelja

120 ml gustog vrhnja

½ žličice soli

svježe mljeveni crni papar

naribani parmezan

Priprema:

Ulijte maslinovo ulje u duboku tavu, ubacite usitnjenu slaninu i kad se ona kratko ispeče, umiješajte usitnjeni luk i na kockice narezani krumpir. Pecite na srednje jakoj vatri uz često miješanje dok povrće ne omekša. Dodajte usitnjeni češnjak i talijanski začin prema želji pa pecite još minutu. Dodajte narezane sušene rajčice i pileći temeljac te pustite da lagano kuha na srednje jakoj vatri. Poklopite, smanjite temperaturu na srednje nisku i lagano kuhajte oko 15 minuta dok krumpir ne omekša do kraja. Posolite i začinite paprom po ukusu. Dodajte bijeli grah koji ste isprali i ocijedili, narezani mladi kelj i vrhnje, pa opet zakuhajte. Kuhajte dodatnih 5 - 10 minuta. Poslužite vruće, a po vrhu naribajte parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 00:25