![33745099](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/05/k_33745099_640.png)
Za kolač:
250 g brašna 250 g griza 125 g šećera 250 ml svježe iscijeđenog soka od naranče 250 ml ulja 250 g kokosova brašna 30 g praška za pecivo 250 ml jaja 2,5 g cimeta |
Za sirup:
750 ml vode 750 g šećera 1 limun |
![Zagreb, 170517.
Hotel Dubrovnik.
Povodom tjedna izraelske kuhinje chef rani Hadid je kroz cetiri jela prezentirao izraelsku kuhinju.
Na fotografiji: tradicionalni izraelski kolac.
foto: Zeljko Grgic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/6/5/17/Izrael_kuhinja8-170517.jpg)
Priprema:
Pomiješati sve sastojke mikserom, staviti u namašćen i pobrašnjen pleh i peći 30 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva. Preliti toplim sirupom i ostaviti neko vrijeme da se dobro upije. Prije pečenja kolač se može ukrasiti oguljenim bademima.