Za tijesto će vam trebati:
300 g glatkog brašna
3 velika jaja
prstohvat soli
1 žlica maslinovog ulja
Za nadjev:
400 g pečene bundeve
100 g ricotte ili kremastog sira
50 g parmezana
1/2 žličice muškatnog oraščića
Sol i papar po ukusu
Za umak:
50 g maslaca
2 žlice svježeg peršina
naribani parmezan za posluživanje
Priprema:
Pecite bundevu 25-30 min na 200 °C pa ju narežite na kockice i izgnječite vilicom. Dodajte ricottu, parmezan, muškatni oraščić, sol i papar, te sve dobro promiješajte.
Za tijesto, pomiješajte brašno s jajima i prstohvatom soli, pa mijesite 8-10 min dok ne postane glatko. Ostavite da odmara 30 min, zatim razvaljajte tanko. Na tijesto stavljajte nadjev, preklopite i izrežite raviole.
Kuhajte raviole 3-5 min u slanoj vodi. U tavi otopite maslac dok ne postane zlatno smeđi, dodajte peršin. Prebacite kuhane raviole u tavu i lagano promiješajte. Poslužite s parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....