Za kobasice i pire:
8 domaćih kobasica (svinjskih ili po izboru)
1 kg krumpira, oguljenog i narezanog na kocke
100 ml mlijeka
50 g maslaca
sol i papar prema ukusu
svježi peršin za posipanje
Za umak (gravy):
1 veći luk, narezan na tanke ploške
2 žlice maslaca
1 žlica brašna
300 ml goveđeg temeljca
1 žličica Worcestershire umaka
sol i papar prema ukusu
svježi timijan (po želji)
Priprema:
Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi dok ne postane mekan (oko 15-20 minuta). Ocijedite ga, dodajte maslac, mlijeko, sol i papar. Zgnječite krumpir dok ne postane glatki pire. Kobasice pecite na tavi s malo ulja na srednje jakoj vatri, okrećući ih povremeno, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave (oko 15 minuta). U drugoj tavi rastopite maslac i dodajte luk. Pirjajte ga na laganoj vatri dok ne postane mekan i karameliziran (oko 10 minuta). Umiješajte brašno i pržite jednu-dvije minute. Polako dodajte goveđi temeljac i Worcestershire umak, neprestano miješajući. Kuhajte umak dok se ne zgusne (5-7 minuta). Dodajte sol, papar i svježi timijan. Na tanjur stavite pire krumpir, na njega položite kobasice i prelijte obilno umakom. Posipajte svježim peršinom i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....