Morate probati

Klasik koji obožavamo može biti još bolji! Imamo sjajan recept za sve ljubitelje jetrice

 Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto
Ovo je jedna od onih namirnica koju ili voliš ili ne voliš. Ako ste ljubitelj, tada će vam se svidjeti mali pomak u ovom jelu gotovom već za 15-ak minuta

Priprema: 10 minuta
Prženje: 15 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

500 g pileće jetre
2 glavice luka, narezane na trakice
2 češnja češnjaka, nasjeckana
3 žlice maslinovog ulja ili svinjske masti
1 žličica mljevene paprike (slatke ili dimljene)
1 žličica suhog timijana ili majčine dušice
sol, papar
svježi peršin za dekoraciju (po želji)

Priprema:

Očistite jetru od žilica i osušite papirnatim ručnikom. U tavi zagrijte maslinovo ulje ili mast. Dodajte luk i pržite na srednje jakoj vatri dok ne omekša i postane zlatno-smeđ. Dodajte nasjeckani češnjak i kratko pržite dok zamiriše. Ubacite jetru u tavu, začinite solju, paprom, mljevenom paprikom i timijanom. Pržite 5-7 minuta sa svake strane, dok jetra ne poprimi lijepu smeđu boju. Pazite da je ne prepržite kako bi ostala sočna. Po želji dodajte malo svježe nasjeckanog peršina prije posluživanja. Poslužite uz pire od krumpira, palentu, rižu ili svježi kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 09:07