Priprema: 10 minuta
Prženje: 15 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
500 g pileće jetre
2 glavice luka, narezane na trakice
2 češnja češnjaka, nasjeckana
3 žlice maslinovog ulja ili svinjske masti
1 žličica mljevene paprike (slatke ili dimljene)
1 žličica suhog timijana ili majčine dušice
sol, papar
svježi peršin za dekoraciju (po želji)
Priprema:
Očistite jetru od žilica i osušite papirnatim ručnikom. U tavi zagrijte maslinovo ulje ili mast. Dodajte luk i pržite na srednje jakoj vatri dok ne omekša i postane zlatno-smeđ. Dodajte nasjeckani češnjak i kratko pržite dok zamiriše. Ubacite jetru u tavu, začinite solju, paprom, mljevenom paprikom i timijanom. Pržite 5-7 minuta sa svake strane, dok jetra ne poprimi lijepu smeđu boju. Pazite da je ne prepržite kako bi ostala sočna. Po želji dodajte malo svježe nasjeckanog peršina prije posluživanja. Poslužite uz pire od krumpira, palentu, rižu ili svježi kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....