OVO BAŠ VOLIMO

Kako na najjednostavniji način napraviti pileći paprikaš? Imamo recept

 Andrey Zhuravlev/Getty Images/istockphoto
Pileći paprikaš najbolje se slaže uz široke rezance, ali poslužiti ga možete i uz pire krumpir ili drugi prilog po želji

Trebat će vam:

1 luk

1 manja mrkva

1 manji komad celera

1 kg otkoštene piletine

1 žlica crvene mljevene paprike

2 režnja češnjaka

2 lovorova lista

1 žličica timijana

temeljac ili voda

4 žlice kiselog vrhnja

sol i papar

mast ili ulje

Priprema:

Na masnoći najprije dobro sa svih strana zapecite komade mesa. Maknite ih iz tave pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte češnjak, a zatim i ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta. Dodajte crvenu mljevenu papriku, timijan, lovorov list, vratite piletinu i sve zalijte temeljcem ili vodom. Kuhajte 20 minuta. Meso zatim izvadite, a dio tekućine odvojite, pomiješajte s kiselim vrhnjem i vratite u lonac ili tavu. Sve dobro promiješajte, a po želji možete i izblendati ili usitniti štapnim mikserom. Vratite meso, krčkajte još pet minuta i poslužite toplo uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:18