Jaja na svinjskoj masti i čvarcima

 Privatna arhiva

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 šnite kruha
  • 4 jaja
  • čvarci
  • mast

Priprema

1. korak

Sjajna kombinacija od koje će mirisati cijela kuhinja; kruh natopljen s masti,

jajima i čvarcima. Jaja ispecite na oko na svinjskoj masti, a potom ih pospite

sjeckanim čvarcima. Ispecite jaja tako da žumanjci ostanu tekući kako biste

mogli umakati kruh. Ako želite, jaja možete ispeći i sa špekom, suhom šunkom ili buđolom, a poslužit će i ostaci pečenja od dana ranije.

Jednostavan obrok s kojim se u zimskim danima može početi dan, no bit će to i izvrstan brzi ručak ili večera. Ovakav obrok najbolje je zaliti čašom kiselog mlijeka ili jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:47