![33983891](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/20/k_33983891_640.jpg)
4 manje pastrve
1 grincajg - mješavina povrća za juhu
1 poriluk
3 + 3 krumpira
100 g ikre od pastrve
sol, papar
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/6/17/12/4.jpg)
Povrće očistimo i narežemo na krupnije komade, pola poriluka sačuvamo. Pastrve očistimo i isfiletiramo. Potom radimo temeljac s povrćem u koji smo stavili meso pastrve te kosti i glavu, koji kuhamo dva sata da bi se dobio koncentrat. Juhu procijedimo, meso pastrve očistimo od kože i kostiju. Krumpir ogulimo i narežemo na manje komade pa stavimo kuhati u procijeđen temeljac - kuhamo dok se krumpir ne raspadne i izmiksamo u gustu juhu te začinimo sa soli i paprom. U međuvremenu, drugi dio krumpira ogulimo i stavimo kuhati. Preostali dio poriluka izrežemo na sitno i kratko prepržimo na ulju pazeći da ne izgori, dodamo meso pastrve i malo zapečemo. Od mesa i krumpira napravimo pire te formiramo kuglice veličine golf-loptice. Prepržimo u vrućem ulju kako bismo dobili koricu. Stavimo na ubrus da se upije masnoća te ohladimo. Potom kuglice “obučemo” u ikru.