Ukusno

Hummus Ane Ugarković

 Berislava Picek / CROPIX
Strasti Orijenta!

Trebat će vam:

200 g slanutka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice sezama
3 režnja češnjaka
sok od 1 limuna
sol i papar
sezam, sjemenke crnog kima i paprika za posipanje

Berislava Picek / CROPIX

Priprema:

Namočite slanutak preko noći u hladnoj vodi. Drugi dan ga kuhajte oko jedan sat dok ne bude posve mekan. Na tavi tostirajte sjemenke sezama,dok ne dobiju zlatnu boju. Ohlađeni slanutak izmiksajte s malo vode u kojoj se kuhao, češnjakom, sezamom, limunom i maslinovim uljem. Posolite i popaprite. Prije posluživanja, pospite humus s malo sezama, crnog kima i paprike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 20:03