ŠTO KUHATI?

Hrskavi popečci s tikvicama, kukuruzom i sirom dobra su ideja za brzi ručak usred tjedna

 Anna Puzatykh
Klasičnim popečcima od tikvica dodali smo i kukuruz, a upravo takvi najbolje će se složiti s bogatim umakom na bazi jogurta

Trebat će vam:

1 veća tikvica
100 g kukuruza
80 g ribanog sira po želji
50 g brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica soli
1 jaje
1 žlica maslinova ulja
sol, papar
ulje

Priprema:

Tikvicu naribajte, posolite i pustite da stoji oko 15 minuta pa je nakon toga ocijedite kako biste izbacili višak tekućine. Dodajte joj kukuruz, sir, sol, papar i jaje i dobro promiješajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo i ponovno promiješajte. Na tavi dobro zagrijte ulje pa žlicom dodajte hrpice smjese od tikvice i kukuruza. Pržite dok ne poprime zlatnu boju s obje strane. Poslužite uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 05:37