Utjeha u tanjuru

Gusti pileći paprikaš koji ćete sasvim sigurno rado uvrstiti u svoj redovni jelovnik

 Julia Nagy/Getty Images/istockphoto
Tražite li ideju za jelo na žlicu, mala promjena u receptu na koji ste navikli za paprikaš, mogla bi vas ugodno iznenaditi

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 1 sat • Porcija: 4

Sastojci:

  • 600 g otkoštene piletine
  • 2 mrkve
  • 1 manji komad celera
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žličice crvene paprike
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • svježi peršin
  • pileći ili povrtni temeljac
  • sol i papar
  • ulje

Priprema:

Piletinu narežite na komade pa je dobro zapecite na zagrijanom ulju. Maknite iz tave, a zatim na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi žutu boju, dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, manji komad celera, protisnuti češnjak i crvenu mljevenu papriku. Pirjajte 10-ak minuta, dodajte temeljca toliko da pokrije sve sastojke (dio ostavite za kasnije), a zatim vratite piletinu.

Kuhajte 30-ak minuta, izvadite piletinu, a povrće izblendajte. Ostatak temeljca zagrijte tako da bude topao i pomiješajte s kiselim vrhnjem. Začinite soli i paprom i dodajte druge začine po želji. Dodajte blendanom povrću i vratite u posudu za kuhanje. Vratite piletinu i kuhajte još 10-ak minuta.

Poslužite uz tjesteninu, rižu, trgance ili neki drugi prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:21