ŠTO KUHATI?

Gusti, kremasti gulaš s teletinom, povrćem i vrhnjem na malo drugačiji način

 Julia Nagy/Getty Images/istockphoto
Uz ovakvo zasitno jušno jelo, dovoljan prilog bit će kriška kruha

Trebat će vam:

1 luk

1 mrkva

3 češnjaka

1 lovorov list

2 krumpira

300 g teletine

200 ml bijelog vina

mesni ili povrtni temeljac ili voda

3 žlice kiselog vrhnja

2 žličice crvene paprike

svježi peršin

ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte meso. Dodajte zatim sitno sjeckani luk i čekajte da poprimi boju. Dodajte i protisnuti češnjak, mrkvu i krumpir koji ste nasjeckali na kockice. Dodajte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Potom dodajte vode ili temeljca, crvene paprike, lovorov list i kuhajte 40-ak minuta. Začinite soli i paprom. Prije kraja dio tekućine izvadite, pomiješajte s kiselim vrhnjem i vratite u lonac. Kuhajte još minutu ili dvije i ugasite vatru. Pospite peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 00:15