Gljivarski kotlić

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 65 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 kg gljiva po želji
  • 5 režnjeva češnjaka
  • škrobno brašno
  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 dcl kiselog vrhnja
  • 50 dkg slanine
  • 2 luka
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • sol i papar
  • mažuran, peršin, lovor
  • ocat

Priprema

1. korak

Na zagrijanom ulju popržiti nasjeckanu slaninu i luk, a nakon toga i mrkvu. Zatim dodati narezane gljive (šampinjoni, bukovače i sl.) i dobro ih popržiti.

2. korak

Sve pirjati uz dolijevanje vruće vode. Kad gljive napola omekšaju, dodati lovorov list, mažuran, malo posoliti i nastaviti lagano kuhati. Pred kraj kuhanja, gulaš popapriti.

3. korak

Primiješati škrobno brašno izmiješano s malo vode, zatim kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin pa dodati malo octa. Posebno skuhati krumpir narezan na kocke pa ga primiješati gotovom gulašu. Još kratko prokuhati i poslužiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:21