Tko nije probao ne može ni zamisliti da se može pripremiti tako delikatan kolač od svinjskog sala. Dizano tijesto, preklapanje (po nekoliko puta), odmor i valjanje. Na kraju se izrežu kvadrati koji se zatim premazuju domaćim pekmezom te preklapaju u obliku trokuta.
Tijesto nemojte valjati tanje od jednog prsta, a poslužite ih posipane šećerom u prahu ili velikodušno nadjevene domaćim pekmezom od šljiva.Sastojci
800-1000 g brašna
500 g sala
1 kocka kvasca
400 ml mlijeka
1 jaje
sol i šećer
Priprema
- Onaj tko ih nije probao ne može ni zamisliti da se od nečega kao što je svinjsko salo može napraviti tako delikatan kolač.
- Tijesto treba umijesiti dosta mekano pa ostaviti da se diže sat vremena. Razvaljate tijesto na debljinu 1-1,5 cm.
- Salo usitnite prstima pa utrljajte u tijesto do polovice. Preklopite pa utapkajte prstima da se zalijepi.
- Preklopite još jednom poprijeko, stalno utapkavajući prstima. Pustite da još malo odstoji. Razvaljajte tanko na pobrašnjenoj površini. Izrežite tijesto na kvadratiće.
- U svaki stavite malo pekmeza, najbolje domaći od kajsije. Preklopite i zalijepite.
- Pecite oko 15 minuta na 180-200 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....