Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1 paket lisnatog tijesta
- 4-5 krušaka oguljenih i narezanih na deblje ploške
- 60 g maslaca
- 1 jušna žlica prošeka
- 2 mahune vanilije
- 110 g šećera
- 1 šaka krušnih mrvica
- malo kozjeg sira narezanog na listiće
- 2 jušne žlice šećera
- 2 čajne žlice mljevenog cimeta
Priprema
1. korak
U širokoj plitkoj zdjeli, na laganoj vatri, rastopite maslac i dodajte šećer. Mahune
vanilije prepolovite, ostružite sjemenke i umiješajte u šećer i maslac. Dodajte kriške krušaka i pokapajte prošekom.Pojačajte vatru i kuhajte dok kruške malo ne omekšaju. Pomiješajte 2 jušne žlice
šećera i cimet.
2. korak
Razvaljajte tijesto na tanko i posipajte šećerom i cimetom. Zatim tijesto preklopite nekoliko puta i ponovo ga razvaljajte. Izrežite krug promjera oko 24 cm. Ostatak tijesta ponovno razvaljajte i izrežite obruč debljine oko 2 cm te ga stavite na krug. Tijesto stavite u hladnjak na 15-ak minuta.
3. korak
Kad je tijesto odstajalo, posipajte unutrašnjost krušnim mrvicama i posložite kruške. Pecite 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva, odnosno dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju. Poslužite toplo
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....