ADVENT KOD KUĆE

Carsko meso s crvenim zeljem na kruhu sa sjemenkama s umakom od senfa i meda

 Berislava Picek/cropix/
Otvoreni sendvič od carskog mesa bit će više nego dobra ideja za zimska druženja s prijateljima

Trebat će vam:

1 kg carskog mesa

ribano crveno zelje

kruh

rikula

sol

prstohvat čilija

velika glavica luka

2 mrkve

peršin

200 ml bijelog vina

Za umak:

50 g senfa

2 žlice meda

1 žlica maslinova ulja

1 žlica jabučnog octa

papar

Priprema:

Carskom mesu jako oštrim nožem narežite kožu na kockice, a pritom pazite da ne zarežete meso, nego samo kožu. Začinite solju i na samom kraju po kožici utrljajte mljeveni čili. U veću posudu za pečenje na dno stavite očišćenu mrkvu, peršin i na pola prerezani luk. Na povrće stavite meso. Kožica mora biti okrenuta prema gore. Ulijte vino te dodajte vode da dođe do polovice mesa. Poklopite posudu i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pustite oko pola sata da se sastojci dobro zagriju. Smanjite temperaturu na 100 stupnjeva i pustite meso da se lagano peče oko sat i pol do dva. Maknite poklopac, temperaturu pećnice povisite na maksimum i naglo zapecite koricu dok ne postane reš. Meso izvadite i pustite da se ohladi. Dok se meso hladi, pripremite umak. U zdjelu stavite senf i med te promiješajte. Dodajte ulje, ocat i začine po želji, promiješajte i pustite sa strane. Zelje uz pomoć ribeža narežite na tanke rezance. Šnitu kruha sa sjemenkama obilno namažite umakom, dodajte ribano zelje, na šnite narezano carsko meso, rikolu i po vrhu dodajte još umaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 03:20