DOBRA IDEJA

Bakalar na bijelo s pasuticama i broskovom sjajan je izbor za predblagdanski ručak

 Goran Sebelic/Cropix
Recept za ovo istarsko jelo dobili smo od ekipe iz Bacalla della Mamma, male tvrtke za stvarno dobar bakalar

Trebat će vam:

200 g pasutica
150 g bakalara Milena
Pola glavice broskve
Maslinovo ulje
Sol
Po želji malo nasjeckanog češnjaka

Priprema:

Očistiti i oprati te na sitno nasjeckati pola glavice broskve te staviti u kipuću vodu i kuhati dok ne omekša. Kada je kuhana, lagano je začiniti solju te izgnječiti na tavi s maslinovim uljem, po želi i s malo nasjeckanog češnjaka. Istodobno u kipućoj vodi skuhati pasutice. Sve zajedno poslužiti na istom tanjuru sa žlicom bakalara na bijelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 22:21