Uvijek može bolje

Ako vam je dosta suhe svinjetine, pripremite je na ovaj način, tražit će se komad više

 Noirchocolate/Getty Images/istockphoto
Tajna ovog recepta je u punjenju, koje će čak i krtom svinjskom mesu dati posebno dobar okus i mekšu teksturu

Priprema: 20 minuta
Pečenje: 60 minuta
Porcija: 6

PUNJENE SVINJSKE ROLICE

Trebat će vam:
6 svinjskih kotleta (deblji komadi)
12 kriški slanine
150 g feta sira
100 g svježeg špinata
50 g sušenih rajčica u ulju (ocijediti i sitno nasjeckati)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
sol i papar po ukusu
maslinovo ulje za prženje

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodaj nasjeckani češnjak i pržite dok ne zamiriše. Dodajte špinat i pržite 2 minute dok ne uvene, pa maknite s vatre i ohladite. Pomiješajte špinat, feta sir i sušene rajčice. Svaki kotlet zarežite sa strane da napravite džep, pazeći da ne prerežete do kraja. Napunite džep nadjevom i zatvorite kotlet. Omotajte svaki dvjema kriškama slanine.

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na tavi pržite kotlete sa slaninom 3 - 4 minute sa svake strane dok slanina ne postane hrskava. Prebacite u pećnicu i pecite 15 - 20 minuta, ovisno o debljini kotleta. Pustite da se odmore 5 minuta prije posluživanja, uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 10:03