Vinska i gastronomska događanja u Zagrebu

Različiti zagrebački restorani, vinoteke, wine barovi i klubovi dosad su ugostili Warm up događanja ususret drugom po redu, Zagreb Wine Gourmet Weekendu koji će se održati 19. i 20. travnja. Prvi tjedan Warm up događanja omogućio je uživanje u vrhunskoj hrani, rakijama i vinima.

Za ljubiteljice i ljubitelje čokolade u petak 12. travnja organizirano je kušanje vrhunskih Lucifer čokolada i Aura rakija u Claire’s Chocolateriji. Ručno pripremljene praline od najbolje belgijske čokolade različitih interesantnih punjenja sljubljivale su se s istarskim Aura rakijama nastalim od samoniklog bilja. Iste večeri, u restoranu Trilogija, tik do zagrebačkih Kamenitih vrata organizirana je vinska večer s hercegovačkom vinarijom Nuić, gdje su se uz odabrane specijalitete mogle kušati autohtone hercegovačke sorte Blatina i Žilavka.

Subotnje druženje u vinoteci Bornstein osim pjenušaca Tenuta S.Anna, paškog sira i bakalara Milena, obilježila je i vijest kako obitelj Borošić više neće voditi vinoteku Bornstein te kako će ih u tom poslu naslijediti Ivan Srpek, vlasnik tvrtke Bin 19.

Ovaj tjedan očekuje vas još tjedan prirodnih vina u Vinodolu, gdje ćete po promotivnim cijenama moći degustirati neka od najboljih vina talijanskih biodinamičara Benjamina Zidaricha i obitelji Bensa, vlasnika vinarije La Castellada. Usto, Wine&Gourmet Burger Night održat će se 16. travnja u bistrou Rougemarin. Za ovu priliku Marin Medak će kreirati posebnu ponudu mini burgera koji će se uparivati sa vinima vinarije Jakovac. Sljedećeg dana Basement Wine bar bit će domaćin radionice s rijetkim i neotkrivenim vinima renomiranih hrvatskih vinara nazvane „Tajne hrvatskih podruma“. Naši vrhunski vinari zavirili su u skrovite kutke vlastitih podruma te je svaki od njih našao barem nekoliko butelja koje su se izgubile u prostoru i sjećanju, a osim fantastičnih aroma svaka od ovih butelja nosi sobom i priču. Na ovom jedinstvenom kušanju odležanih unikata sudjeluju vinari Radović, Philippvina, Meneghetti, Duboković, Šember i Miloš. Odmah nakon radionice na istom mjestu posjetitelji će imati priliku uživati u sedam priča Iločkog traminca po promotivnim cijenama. Traminac je sorta koju su Iločki podrumi interpretirali u sedam različitih stilova, što je prepoznala struka i ljubitelji vina diljem Lijepe naše, ali i svijeta. Jedna od njih i je sama Kraljica Elizabetha II koja je za svoju krunidbu izabrala upravo Iločki traminac. Apetit City ugostit će Anu Roš, najpoznatiju cheficu Slovenije koja je svoje kuharsko umijeće usavršila je i radeći uz bok najvećih svjetskih chefova.

Već u četvrtak 18. travnja krenut će migracija ljubitelja dobre hrane i vina u prostor Gliptoteke HAZU. Naime, uz nekoliko kušanja, premijeru dokumentarnog filma Milke Barišić Dossier Zinfandel očekuje vas i otvorenje izložbe fotografija Frane Miloša, nakon čega će uslijediti Zagreb Wine & Gourmet Weekend opening night uz DJ-e Bizzu Bodega i Phat Philliea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 09:59