SVE NA JEDNOM MJESTU

Vinart Grand Tasting 2024. održava se kroz četiri vinske manifestacije, donosi zanimljive novitete i radionice

Novitet 9. VGT-a je Silent Tasting u Esplanadi gdje će strani i domaći novinari i drugi posjetitelji moći kušati 115 vina iz sve četiri hrvatske vinske regije, praktički hrvatsku vinsku reprezentaciju, u miru, za stolom, u potpunoj koncentraciji

Ovogodišnji 9. po redu Vinart Grand Tasting održava se kroz četiri povezane vinske manifestacije, neke i na novim lokacijama, dijelom namijenjene širokoj publici ljubitelja vina i vinskih entuzijasta, a dijelom poslovnim posjetiteljima.

Program započinje već 10. veljače Vinart Petit Tastingom, ove godine na novoj lokaciji – u klubu Peti Kupe. Radi se o vrlo malom i ekskluzivnom promenadnom kušanju pomno odabranih vina, a posebnost ovogodišnjeg Petit Tastinga upravo je selekcija vina koja je nominiralo 25 vodećih sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske.

Petit Tasting sastoji se od dva trosatna dijela, prvi je Discovery session (13 - 16h) i upoznaje posjetitelje s vinima iznimne kvalitete koja imaju potencijal postati zlatni standard budućnosti. Cijena ulaznice je 25 €. I drugi - Icons session (17 - 20h) u kojem posjetitelji imaju priliku kušati vina koja su obilježila vinsku scenu Hrvatske, odabrana kako bi pokazala svoj kolekcionarski potencijal. Cijena ulaznice je 35 €.

image
Ustupljena Fotografija/

Ulaznice se mogu kupiti za oba dijela pojedinačno ili zajedno u dnevnoj karti po cijeni od 50 € na službenoj stranici Vinarta.

Nikad bogatiji program s čak 26 vinskih radionica raspoređen je u pet dana, 22. i 23.,a zatim 27., 28., i 29. veljače. Održat će se u Hotelu Esplanade Zagreb i namijenjen je svim vinskim entuzijastima željnima znanja i dodatnih informacija o vinima omiljenih vinarija na tržištu. Pojedinačne i dnevne ulaznice dostupne su na službenoj stranici Vinarta.

Novost u ovogodišnjem programu je Vinart Silent Tasting, zakazan 29. veljače od 10 do 16 sati u Esplanadi. U pitanju je sjedeće kušanje 115 odabranih vina iz četiri hrvatske vinske regije namijenjeno prvenstveno stranim i domaćim novinarima koji se u tišini i bez vanjskih utjecaja mogu potpuno posvetiti vinima, fokusirajući se na mirise, okuse i teksture.

image
Ustupljena Fotografija/

Prvi vikend u ožujku već tradicionalno je rezerviran za najznačajniji poslovni vinski događaj u Hrvatskoj – Vinart Grand Tasting. U dobro poznatom ambijentu Laube, 1. i 2. ožujka od 12 do 19 sati svoja vina izlagat će 140 odabranih vinarija s oko 800 etiketa koji predstavljaju idealan uzorak vinskog tržišta Hrvatske.

Odlična je to platforma za nabavku vina brojnim poslovnim posjetiteljima koji kreiraju nove vinske karte i ponude za nadolazeću turističku sezonu, a kojima je ovaj sajam prvenstveno i namijenjen. Ugostitelji, sommelieri, F&B manageri i distributeri mogu se besplatno akreditirati na službenim stranicama, dok ostali posjetitelji dnevne ulaznice mogu osigurati ovdje po cijeni od 35€.

image
Matej Čelar/
image
Matej Čelar/
image
Matej Čelar/

Sve detalje ovogodišnjeg programa zainteresirani mogu pratiti na Facebooku i Instagramu Vinarta.

Organizatori svim posjetiteljima nadolazećih vinskih događanja savjetuju korištenje pljuvačnica i posuda za izlijevanje te napominju da je korištenje parfema i drugih proizvoda intenzivnog mirisa zabranjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:00