Gdje za vikend

Urbanovo još nije gotovo, tek sad počinju Otvoreni podrumi međimurskih vinarija

 Matej Ščavničar
Nakon Festivala Pušipela, slijedi manifestacija tijekom koje će svi članovi udruge otvoriti vrata svojih vinarija i posjetitelje ponuditi provjereno dobrim vinima

Dom kulture u Štrigovi proteklog vikenda bio je mjesto slavlja bogate vinogradarske tradicije i uživanja u izvrsnim međimurskim vinima na još jednom Festivalu Pušipela. Naime, u sklopu ovogodišnje manifestacije Urbanovo u petak je u Štrigovi svečano otvoren Festival Pušipela koji je na jednom mjestu okupio 24 međimurske vinarije s više od 170 etiketa vina te mnoge poslovne posjetitelje, ljubitelje vina i dobre zabave. U tri dana trajanja festivala posjetitelji su imali prilike uživati u selekciji ponajboljih međimurskih vina, kao i u ponudi jela i drugih proizvoda lokalnih OPG-ova. Svaki dan je festival završavao s prigodnim glazbenim programom.

image
Matej Ščavničar

FESTIVAL PUŠIPELA

Festival Pušipela privlači sve veći broj posjetitelja, što je dokaz kvalitete međimurske vinske regije i privlačnosti programa festivala, koji je iz godine u godinu sve bogatiji. Predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja "Hortus Croatiae", Robert Horvat, zahvalio je svima koji su svojim doprinosom omogućili da Urbanovo postane ugledna manifestacija i naglasio je da je to rezultat zajedništva i dugogodišnjeg predanog rada: "Naša spremnost na suradnju i zajednički rad su nas doveli do ovog trenutka. Urbanovo konstantno raste, a Festival Pušipela iz godine u godinu postaje sve bolji i atraktivniji."

image
Matej Ščavničar

BROJNI POPRATNI SADRŽAJI

Osim Festivala Pušipela koji je svakako vrhunac Urbanova, posjetitelji su od 3. do 19. svibnja mogli uživati u kombinacijama najfinijih jela i izvrsnih međimurskih vina na Gurman tjednu, zatim učiti uz smijeh na Wine & smile quizu, te razgledati međunarodnu izložbi karikatura "Vino". Za specijalizirane vinske i gastro novinare pripremljena je i vinska radionica "Položaji Međimurja" na kojoj se pod vodstvom predavača Krune Filipovića učilo o utjecaju ključnih vinogradarskih položaja na konačnu kvalitetu međimurskih vina.

image
Matej Ščavničar

UPOZNAVANJE LJEPOTA MEĐIMURSKOG KRAJA

Osim bogatog sadržaja za sve posjetitelje, održan je i dvodnevni press trip za petnaestak novinara i blogera iz cijele Hrvatske koji su imali priliku upoznati ljepote zelenog Međimurja. U Općini Sveti Juraj na Bregu posjetili su Matulov grunt - obnovljenu staru međimursku hižu, a potom vidikovac i orgulje na vjetar na Mađerkinom bregu, gdje su degustirali pjenušce vinarije Štampar. Obilazak najsjevernije hrvatske županije nastavio se noćenjem u Termama Sveti Martin, posjetom Mlinu na Muri uz vožnju starom skelom u Općini Sveti Martin i na kraju s večerom sparivanja međimurskih hrane i vina u nagrađivanom restoranu Terbotz.

image
Matej Ščavničar

URBANOVO JOŠ TRAJE

Za sve koji nisu stigli doći na Festival Pušipela, a još uvijek žele posjetiti Međimurje i iskušati aktualna međimurska vina, udruga Hortus Croatiae je u sklopu Urbanovog priredila još jedan program. Naime, sljedećeg vikenda - 24. i 25. svibnja, počinju Otvoreni podrumi. Manifestacija tijekom koje će svi članovi udruge otvoriti vrata svojih vinarija posjetiteljima, ponuditi ih provjereno dobrim vinima, a uz koje su pripremljene i lokalne kulinarske poslastice. Sve dodatne informacije su dostupne na službenim stranicama i društvenim mrežama Instagram i Facebook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 22:31