RITAM SCENE

Što se točno događa u Noelu? Karlo Ferenčak više nije voditelj bara, zamijenila ga je Hana Milić

Talentirana mlada nova voditeljica bara u Noelu posljednjih mjeseci učila je upravo od Ferenčaka

Nakon što je krajem prošle godine kuhinju Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, preuzeo Mario Mandarić, uslijedio je niz promjena. Neki to smatraju pozitivnim, jer Noel kakav je postojao prije, sigurni su, danas jednostavno više ne bi mogao opstati, dok se drugi čude i pitaju što je zapravo dovelo do nove organizacije u Noelu.

Naime, kako smo već pisali, Ivan Jug i Mario Mandarić, koji drže dio vlasništva Noela, krenuli su s novim projektima, točnije otvaranjem pekarnica, wine bara i burger barova, čije je vodstvo većinski preuzeo Jug, a uz njega i Karlo Ferenčak, donedavni voditelj bara u Noelu.

image
Vedran Peteh/Cropix

Kako su nam ispričali u siječnju, Jug i Ferenčak puno vremena posvećuju baš tim, novim projektima, kao što je nedavno otvorena Noel Bread&Deli pekarnica u Masarykovoj (a uskoro i u Vlaškoj), pa je logično da manje vremena provode u restoranu. Iz tog razloga, ulogu voditeljica bara u Noelu preuzela je talentirana Hana Milić.

Hanu je inače mentorirao sam Ferenčak, uz kojeg je posljednjih mjeseci skupljala iskustvo, a prije toga završila je i Art of Bar akademiju Filipa Lipnika te ima diplomu Raise the bar akademije. Budući da smo je već ranije sretali u Noelu, pamtimo je kao simpatičnu, dobro informiranu i pristupačnu pa vjerujemo se odlazak Ferenčaka, inače izrazito cijenjenog barmena na sceni, neće osjetiti u prevelikoj mjeri.

image
Marko Miscevic/Cropix

Noel inače nudi nekoliko opcija sparivanja pića s hranom, od klasičnog vinskog, preko sparivanja s čajevima, pa sve do sparivanja s različitim pićima, poput koktela za koje je zadužena upravo Hana Milić, čajeva, vina, sakea i cidera. Kada smo svojevremeno posjetili Noel, odlučili smo se upravo za posljednju opciju i toplo je preporučujemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 10:28