SHOPPING PATROLA

Što kada vam ostane otvorena nepopijena boca finog vina? Evo kako ga možete spasiti

 Linda Raymond
Naša Neda Batinić sve voli iskoristiti do zadnje mrvice, odnosno kapljice, pa je pronašla najbolje zatvarače za boce

Ako ste tek počeli svoje istraživanje svijeta vina i pjenušaca, vjerojatno niste dosad razmišljali o tome da je otvorene boce vina potrebno kvalitetno skladištiti kako biste u njima mogli duže uživati!

Zamislite samo scenu - u ugodnom obiteljskom druženju ste, svi ste negativni i željni ljudskog kontakta, manje vas je od deset i nemate konflikte sa susjedima pa ste si dopustili da uživate u dobrom društvu uz finu hranu. Otvara se prva boca vina uz jelo, druga boca poslužila je da se atmosfera malo zagrije i zanimljive rasprave prodube, a ovisno o tome koliko vas ima, vjerojatno je pala i treća boca… Četvrta je već upitna jer ste se svi pomalo odviknuli od tulumarenja. Ako ste i bili ozbiljnije baždareni, ova vas je godina vjerojatno uspavala i dovela vaše druženje do kraja puno ranije nego na što ste navikli. Siti, umorni i ispunjeni, stavljate posuđe na pranje i pospremate ostatke hrane za sutra. Među njima je i ta četvrta boca vina. Kako ćete je odložiti?

Ne dopustite da vas iscrpljenost uvjeri kako to nije bitno jer su velike šanse da će jedan naporan dan u skoroj budućnosti tražiti od vas da natočite čašu tog vina kako biste se malo počastili i nagradili što niste eksplodirali na napornog kolegu, svekra koji stalno pametuje, ili neposlušnu tinejdžericu s kojom jednostavno trenutačno ne nalazite zajednički jezik. Tada će vam čaša finog, svježeg vina doći kao naručena, trenutak samo za vas i razmišljanje o tome kako ste pametno to vino ostavili po strani upravo za takve situacije. Rješenje je zapravo tako jednostavno - uložite u kvalitetan zatvarač za boce!

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Od atraktivnih setova koji uključuju otvarače, lijevke i čepove (i koji čine sjajan dar za Božić!), preko pojedinačnih predmeta za tu namjenu, na tržištu ima doista svih cjenovnih rangova, vrsta materijala, funkcionalnosti i razina elegancije. Ne možete pogriješiti ako se obratite stručnjacima u vinotekama vezano za usporedbu učinkovitosti različitih brendova profesionalnih čepova za zatvaranje boca, a ovo je naš izbor dostupnih zatvarača u domaćim internetskim i fizičkim dućanima.

ELIPSO

Vacu Vin Champagne Saver čep za pjenušac

Cijena: 79 kn

Dimenzije: 7,3 x 11,7 x 5,1 cm

Materijal: plastika

Vacu Vin čep za pjenušac pomoću sigurnosnog prstena zatvara bocu kako bi se pjenušac sačuvalo od hlapljenja. Kada je prsten otvoren, omogućuje točenje vina bez kapanja. Veličinom odgovara standardnim bocama pjenušca.

www.elipso.hr

image
Vacu Vin čep za pjenušac
LONCI & POKLOPCI BY BAJDE

AdHoc GUSTO termometar, zatvarač i lijevak za točenje

Cijena: 182 kn

Dimenzije: 15,3 x 5 cm

Materijal: crna plastika, inox, staklo, silikon

AdHoc Gusto omogućuje hermetičko zatvaranje boce kako bi se sačuvala kvaliteta njena sadržaja, a kako ima mjerač temperature koji seže duboko u bocu, ujedno djeluje i kao termometar kojim se prati je li vino ohlađeno na pravu temperaturu. Može se koristiti i za točenje vina bez kapanja.

www.lonciipoklopci.hr

image
AdHoc Gusto zatvarač, termostat i izlijevač za vinske boce
MODUS DESIGN SHOP

Stelton "Collar" vakuumski čep za boce

Cijena: 244 kn

Dimenzije: 6 x 4 cm

Materijal: nehrđajući čelik s mesinganim premazom

Steltonov Collar vakuumski čep za boce uklanja zrak iz unutrašnjosti boce pomoću ugrađene funkcije za isisavanje, čime se sprečava oksidacija vina i produžuje se njegovo trajanje. Privlači pozornost i elegantnim izgledom.

www.modusdesignshop.hr

image
Stelton “collar” vakuumski čep za boce
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 07:03