Okusi tradicije

Špek, kobase i vrbovečka pera zvijezde su festivala na kojem će okupljene zabavljati Vojko V, Grše, Grašo i Bebek

 Turistička Zajednica Grada Vrbovca/Press
Ovaj jedinstveni festival, koji ponosno obilježava svoju 43. godinu postojanja, već desetljećima okuplja ljubitelje tradicionalne kuhinje i očuvanja bogatstva hrvatske kulinarske baštine

Grad Vrbovec priprema se za još jedno iznimno izdanje Festivala tradicionalne hrane "Kaj su jeli naši stari", koji će se održati od 23. do 25. kolovoza, a vrhunski provod i zabavu uz hranu i dobru kapljicu obećava i glazbeni program festivala.

Glavne zvijezde ovogodišnjeg festivala su, naravno, špek, kobase i vrbovečka pera - kraljica Festivala.

image
Turistička Zajednica Grada Vrbovca/Press

Više od 20 punktova s tradicionalnim delicijama, kulinarske radionice i bogat kulturni te zabavno-glazbeni program očekuju posjetitelje na čak pet gradskih pozornica. Od predstava i izložbi do koncerata, Vrbovec će ovaj vikend živjeti u ritmu prošlih vremena, ali s modernim dodirom.

image
Turistička Zajednica Grada Vrbovca/Press

Na kraju svakog dana ispunjenog zanimljivim programom, posjetitelje očekuju spektakularni koncerti: u petak, 23. kolovoza, Vojko V i Grše zagrijat će publiku svojim hitovima; u subotu, 24. kolovoza, Petar Grašo priredit će nezaboravan glazbeni doživljaj; dok će u nedjelju, 25. kolovoza, Željko Bebek zatvoriti festival u velikom stilu.

image
Turistička Zajednica Grada Vrbovca/Press

Ovaj jedinstveni festival, koji ponosno obilježava svoju 43. godinu postojanja, već desetljećima okuplja ljubitelje tradicionalne kuhinje i očuvanja bogatstva hrvatske kulinarske baštine. Priča ovog festivala nije samo priča o hrani, već o zajedništvu, ljubavi prema tradiciji i bogatoj povijesti koju ovaj kraj baštini.

Kroz okuse i mirise i zvukove Vrbovca, festival će sve prisutne vratiti u prošlost i još jednu godinu za redom otkriti što su jeli naši stari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 11:15