KIKIRIKI ILI BADEMI?

Smiksajte domaći orašasti maslac od samo jednog sastojka pa ga pretvorite u omiljeni slatkiš

 Nata_vkusidey
Sve što će vam za domaći maslac od kikirikija, badema ili lješnjaka trebati je jedan jedini sastojak i svega pet minuta za pripremu

Orašasti maslaci i namazi poput onog od kikirikija, badema, lješnjaka ili indijskih oraščića u supermarketima često koštaju previše, a prepuni su nepotrebnih dodataka. Upravo ih zato najviše volimo smiksati sami. Priprema je jednostavna i brza i najbolje od svega, potreban vam je svega jedan sastojak - omiljeni oraščići.

image
Shutterstock/

Tako, primjerice, želite li pripremiti maslac od kikirikija, u blender ubacite najmanje 300 grama kikirikija i blendajte dok se kikiriki ne pretvori u kremasti maslac. Ta će vam količina biti dovoljna za jednu manju teglicu maslaca. Za pripremu će vam trebati otprilike pet minuta, ovisno o jačini blendera koji koristite.

Na isti način možete napraviti i domaći maslac od, primjerice, pistacija, a želite li dodatno začiniti svoje namaze, orašastim plodovima možete dodati i žlicu javorovog sirupa za dodatnu slatkoću, žlicu maslinovog ulja ili kokosovog ulja za dodatnu kremoznost ili pak prstohvat soli ili vaniliju kako bi okusi bili još malo intenzivniji.

Kada ste maslac izblendali, dodati mu možete i komadiće sitno sjeckanih orašastih plodova po želji kako biste teksturu učinili zanimljivijom.

PRALINE OD DATULJA, KIKIRIKI MASLACA I BADEMA

image
Berislava Picek/Cropix/


Maslace od orašastih plodova možete koristiti kao namaze za, primjerice, popularan američki sendvič s kikiriki maslacem i džemom, dodati ih možete kremama ili biskvitima kod pripreme slastica, a onom od lješnjaka dodati možete i otopljenu čokoladu pa napraviti omiljeni namaz u domaćoj varijanti. Maslac od pistacija bit će sjajan dodatak sladoledu od vanilije ili tučenom slatkom vrhnju u baš svakoj kombinaciji, dok će se onaj od badema odlično složiti s kokosom. Maslac od indijskih oraščića zobenu kašu će pretvoriti u pravu jutarnju poslasticu, a onaj od lješnjaka, osim u namaz, upakirati možete i u domaće praline.

VRUĆA ČOKOLADA S KIKIRIKI MASLACEM

NAMAZ OD BADEMA I KOKOSA

image
Berislava Picek/Cropix/

ZDRAVI ZALOGAJI S MASLACEM OD LJEŠNJAKA

PLOČICE OD ZOBENIH PAHULJICA I KIKIRIKI MASLACA

image
Marko Miščević/Cropix/

SMOOTHIEJI S MASLACEM OD LJEŠNJAKA, BADEMA I KIKIRIKIJA

CHEESECAKE S KIKIRIKI MASLACEM

image
Nata_vkusidey


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:01