DOBRA PREPORUKA

Restoran Trošt u Vrsaru lansira vas u 80-te ambijentom i glazbom, majstorski spremaju rakovicu, pašte i ribu

Pogled na marinu s terase

 Restoran Toršt Facebook/
Preporuka za jednostavan restoran u marini u Vrsaru koji odlično sprema dobro poznata jela bez podlijeganja trendovima

Restoran Trošt u marini u Vrsaru je jedan od zicera kad se zaželite dobre riblje juhe, pašte sa školjkama ili škampima, oborite ribe ili rakovice kad joj je stađun. Postoji od 1988. godine, a vrijeme ondje kao da je stalo, čak vas i glazba vraća u 80-te godine Splitskog festivala ili Melodija Istre i Kvarnera. Na prostranoj terasi lijepo je uživati u pogledu na plavetnilo marine, čekati fenomenalnu riblju juhu, guštati u vinu i slušati uspješnice Meri Cetinić, Zorice Kondže, Jasne Zlokić i drugih. Juha je konkretna, bogata komadićima ribe, zna zalutati i koja školjka, a okus joj je pun i intenzivan. Sigurno spada u top tri riblje juhe koje smo kušali posljednjih godina. Mnogo je bolji odabir sjediti na terasi nego u unutarnjem dijelu osim ako ne dobijete stol do kamina.

image
Restoran Toršt Facebook/
image

Pogled na marinu s terase

Restoran Toršt Facebook/
image

U ponudi imaju i istarsku supu

Restoran Toršt Facebook/
image

Jedan od simbola ovog restorana je i čripnja

Restoran Toršt Facebook/

Ako je stađun od rakovice onda svakako naručite neko od jela s ovom izuzetnom namirnicom. Salata od rakovice priča sedam jezika. Nemojte očekivati nikakve pomake, tvistove ili moderne interpretacije, ovdje se radi precizno po tradicionalnim recepturama i to rade kvalitetno i dobro. Srećom, da postoje i ovakvi restorani koji ne podliježu mahnito trendovima i sve pretvaraju u kremu ili pjenu.

image

Tagliatelle s rakovicom

Restoran Toršt Facebook/

Posjetili smo ih nekoliko puta, ali prilikom svakog posjeta zamamni miris nas je odvojio od telefona i nemamo vlastite slike koje nisu mutne jer smo pokušavali uhvatiti trenutke masnim i ljepljivim prstima. Tjestenine su im također vrlo ukusne, a porcije prilično obilne. Prilikom svakog od naših dolazaka, ovaj restoran nije bio ispunjen samo stranim gostima nego i lokalcima. Oboritu ribu također dobro spremaju. Trošt je jednostavan restoran koji se najbliže može usporediti s Vikingom u Limskom kanalu i dobra je opcija za poznata jela koja pripremaju majstorski. Cijene su vrlo korektne s obzirom na namirnice koje konzumirate i također usporedive s Vikingom u Limskom kanalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 07:34