IDEMO NA PAG

Paški Boškinac otvara konobu koja služi dobra tradicionalna jela, a cjenovno su pristupačna

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Ako planirate vikend na Pagu dobro je znati da u petak 19.ožujka počinje raditi i konoba u sklopu hotela Boškinac

Paški Boškinac sutra otvara svoju konobu. Radi se o konceptu koji se koji se bazira na tradicionalnim recepturama i pristupačnim cijenama, a provode ga u donjem dijelu obiteljskog hotela. Primjerice neka od prošlogodišnjih jela bila su janjetina s bižima (90 kuna), tingul od domaće kokoše s makarunima (100 kuna), polpete u saftu s riži bižijem i dolce garbo (60 kuna).

image
Arhivska fotografija
Boškinac/
image
Arhivska fotografija
Boškinac/

Na društvenim mrežama objavili su kako za početak neće krenuti s puno jela, ali bit će friško i ukusno. Janjetina na gradele, janjeća toćada s makarunima, hobotnica po novaljski, crni rižoto i paški sir samo su neki od aduta Boškinčeve konobe. Ondje smo jeli nekoliko puta, a još pamtimo friške mešćarske lokarde koje su bacili na gradele i poslužili krumpir salatom. Cijena je bila oko 60 kuna. Od predjela lako je pamtljiv njihov morski pjat s dimljenim dagnjama, slanim inćunima i ribljim tartarom.

image
Privatna Arhiva/

Početkom prošle godine vinarija Boškinac plasirala je na tržište dva cjenovno prihvatljivija vina, radi se o Refulu i Calmi, a može ih se nabaviti i u Vrutku te Miva Galeriji vina po cijeni od 75 kuna. Reful je kupaži 50% merlota, 25% cabernet sauvignona i 25% syraha, a Calma je pak kupaža 50% chardonnaya, 25% debita i trebbiana (sorta bijelog grožđa porijeklom iz Italije) Inače, Calma inače u prijevodu znači mirna, a u ovom kontekstu označava smiraj nakon nevere. Vina će lijepo parirati spomenutim jelima iako u svom podrumu kriju i ozbiljne teškaše kao što je Bošlinčev Cuvee, ponos njihovog podruma i kupaža cabernet sauvignona i merlota.

Naša preporuka je da iza ručka ostanete uživati još nekoliko trenutaka na doista prekrasnoj terasi zaklonjenoj zelenilom i probate njihovu komovicu. Iako u ponudi imaju deserte teško da će i jedan zasjeniti Boškinčevu Komovicu, rakiju koja je odležala deset godina u bačvama. Radi se o dojmljivom destilatu s nevjerojatnom pričom o nastanku koju najbolje priča vlasnik Boris Šuljić, a najljepše ju je slušati uz čašu iste na terasi ovog paškog epicentra gastronomije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 17:13