HIT-DESERT

Ovo je jedan od najboljih deserata koji trenutno možete pojesti u zagrebačkim slastičarnicama

 Salty Business/
Kada se zaželimo finog kolača, napamet nam prvo pada intenzivan, slatkast, slankast i hrskav Hazel

Prava je rijetkost da se baš svi za stolom jednoglasno slože pa neko jelo proglase apsolutnim favoritom, posebice ako su u pitanju teško zadovoljivi gastro entuzijasti. Na kraju krajeva, ukusi se razlikuju, netko preferira kiselo, drugi obožavaju čokoladu, a treći vaniliju. No, bez obzira na ukus, kada smo isprobali svih devet novih kolača koje je za slastičarnicu Torterie Macaron nedavno osmislio talentirani slastičar Juraj Klepić, presuda je bila jasna - njegov Hazel jedan je od, ako ne i najbolji kolač koji smo u posljednje vrijeme kušali.

"Htio sam napraviti sastojcima jednostavniji, ali okusima bogat kolač. Sadrži prhko tijesto, čokoladnu glazuru, lagani mousse od Valrhona čokolade s lješnjakom, namelaku od mliječne čokolade i domaću pastu od lješnjaka. Pasta je jaka i na njoj se ne štedi, a sol lijepo naglašava okus i daje posebnost desertu", objasnio nam je Juraj u kratkom razgovoru kada smo ga pitali za recept.

image
Salty Business/

Negdje na pola njegova nabrajanja shvatili smo da ipak više volimo kada slastice za nas rade drugi i po još jedan Hazel zaputili se u Point Shopping Center na Vrbanima, gdje se za sada, uz klasičnu ponudu slastičarnica Torterie Macaron, nude njegove monoporcije.

Klepić je publici inače poznat kao nekadašnji slastičar zagrebačke slastičarnice Jolie Petite, gdje je i prije goste osvajao dobro balansiranim, intenzivnim i moćnim kombinacijama, a tu je filozofiju sa sobom donio i u kuhinju Torterie Macaron.

"Jako sam zadovoljan novim angažmanom, tim i atmosfera su odlični i sve je na zbilja visokoj razini. Planiramo izbaciti još šest kolača, a jedan od meni najdražih, s tonkom i kruškom, stiže na jesen. A onda je plan dalje se educirati i, tko zna, možda u Hrvatsku uskoro dovesti nešto do sada neviđeno", zaključio je tajanstveni Klepić.

image
Lidija Loncaric/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:02