Izvor naslovne fotografije: Ana-Marija Bujić
Mišancija je mješavina samoniklog bilja i prava je bomba zdravlja, a može se jesti na salatu, ali i kuhana. Najjednostavnije ju je pripremiti kao blitvu pa je ubaciti u juhe, variva. Njome možete napraviti umak za tjesteninu ili prilog uz meso.
1. Šurlice s pestom od mišancije
- 500 g mišancije
- 250 g šurlica
- 100 g sjeckanih badema
- 1 dcl maslinova ulja
- sol
- parmezan
Cijeli recept pročitajte OVDJE .
2. Svinjetina punjena mišancijom u umaku od ribizla i crnog vina
- 8 odrezaka od svinjskog buta
- 8 tankih feta pancete
- 10 dag tvrdog kozjeg sira
- 15 dag mišancije
- 3 režnja češnjaka, sitno sjeckanog
- 1 jušna žlica dijonskog senfa
- 1 veća glavica luka, narezan na tanke kolutiće
- 1,5 suhog crnog vina
- 1-2 jušne žlice pekmeza od ribizla
- 2 grančice ružmarina
- 2 čajne žlice kvasine
Cijeli recept pročitajte OVDJE .
- Tijesto:
- 250 g oštrog brašna
- 130 g maslaca, narezanog na kockice
- sol
- 50 ml hladne vode
- Punjenje:
- 1 šaka mišancije
- 2 mlada luka
- 15 dag ribanog tvrdog kozjeg sira
- 150 g ricotte
- 125 g mozzarelle
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 1 jaje
- 2 jušne žlice fino ribanog parmezana
Cijeli recept pročitajte OVDJE .
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....