NOVO U GRADU

Na Zelenom valu otvoren je novi Pithos, iza projekta stoji iskusna ekipa, nude gablece već od 5,50 eura

Otvorio ga je Vani Peševski, suprug naše popularne glazbenice Ide Prester, dok u kuhinji glavnu riječ vodi Martin Reljanović


Ovih je dana do nas došla vijest da je Pithos na zagrebačkom Zelenom valu, točnije u ulici Jurja Žerjavića na broju 7, ponovno otvoren. I ne samo to, mali lokal koji je prije nudio jednostavna, domaća jela, a posljednjih nekoliko mjeseci prije zatvaranja i pizze, preuzeo je Vani Peševski, suprug naše popularne glazbenice i medijske ličnosti Ide Prester.

Peševski inače u Beogradu vodi Bistro Grad, prilično popularno mjesto gdje se nude doručak, mala jela, salate, juhe, konkretnija glavna jela, tjestenine, sendviči i drugo. Ovo mu je prvi zagrebački ugostiteljski projekt, a u priču se, kako saznajemo, odlučio upustiti u suradnji s privatnim chefom Martinom Reljanovićem.

image
Sanja Ebip Jagatić

U Pithosu vol.2, kako ga još nazivaju, tako od ponedjeljka do petka do 17 sati gosti mogu uživati u jelima na žlicu kao što su grašak varivo i vinski gulaš, ali i u, primjerice, rižotu s piletinom i tikvicama, popečcima od quinoe, bečkom odresku i osliću na razne načine. Cijene su pristupačne i kreću se od 5,50 eura do 10 eura. Osim glavnih domaćih jela, nude i slane pite, štrudle i baklavu po cijeni od 2,50 do 3 eura po komadu.

Od pića izdvajaju kućno vino po cijeni od 2,50 eura za čašu, a uz ručak se naručiti mogu i odabrana vina iz susjednih Nesputanih vina.

Sudeći po objavama na društvenim mrežama, ponovno otvorenom Pithosu već je dobro krenulo i u prvim danima sva pripremljena jela uspjeli su rasprodati. Upravo zato, čini nam se da bi Pithos vol.2 mogao biti novo hit mjesto za usputni gablec u gradu. Jedini problem mogao bi biti parking, koji je na Zelenom valu prilično teško uhvatiti, no budući da Peševski već nekoliko godina uspješno vodi beogradski Bistro Grad, vjerujemo kako će uspjeti i u tome da se i za ovo, možda pomalo skriveno mjesto, brzo pročuje i među zagrebačkim gurmanima te kako će oni zainteresirani već pronaći način da do Pithosa dođu i kušaju šte to novo tamo kuha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 07:19