Moja špajza: Admir Karalić

Admir Karalić je chocolatier zaposlen u belgijskoj kompaniji Puratos konding te je ujedno i ovlašteni instruktor slastičar za izradu pralina i posebnih slastica. Admirov posao je obučavati i trenirati profesionalce za rad s čokoladom, sladoledima i kolačima, svim slatkim delicijama i kako sam kaže, posao mu je, u pravom smislu riječi, sladak. Osim čokolade koja mu je omiljena namirnica voli sve što je slavonsko, a jedino što ne voli vidjeti na tanjuru je riba.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru: mlijeko, jaja, rakija, putar, slanina

uobičajeni doručak: Kako sam često na putu, tako su mi hotelski doručci i najčešća ponuda. Dakle, buffet stol s kojeg redom jedem sve.

uobičajena večera: Što god mislili o kuharima i slastičarima, mi najčešće jedemo kada već svi spavaju jer radimo do kasno u noć. Nažalost, to je često neka brza i nekvalitetna hrana… Bolje da i ne spominjem…

kava ili čaj (i kakva ili koji)?: – Kava, dobro pripravljena. To je rijetkost.

idealan obrok: Koji ne moram spremiti.

najdraži kuhar: Kuhare ne bih izdvajao, moj svijet je ipak svijet slastica i majstora slastica… a tu ima sjajnih imena kao što je, Pierre Marcolini, kralj pralina.

omiljeno bezalkoholno piće: Voda

omiljeno alkoholno piće:Rakija, domaća šljivovica

omiljena namirnica: Čokolada

sve ima bolji okus s… čokoladom

gastroluksuz bez kojeg ne mogu: Čokolada

kod kupnje hrane rastrošan sam na… čokoladu

omiljeni kuhinjski gadget: Čoko… pardon. Laserski termometar (za mjerenje temperature čokolade, naravno).

comfort food: Janjetina s ražnja. I dobar slavonski čobanac.

lokacija za večeru iz snova: Doma.

čokolada ili voće? E pogodite sami.

idealan desert: Vidi odgovor na prethodno pitanje.

omiljeni začin: Čili i menta.

najdraže hrvatsko maslinovo ulje: Istarska ulja. Ima sjajnih proizvođača

omiljeno domaće crno i bijelo vino: Kao i kod ulja, teško je izdvojiti neke brendove ili proizvođače… Ovisno o prilici, vrsti jela, društvu…

omiljena vrsta sira: Vrhunski odležani sirevi, paški i svi otočki sirevi.

najdraža riba: Riba nije moj izbor namirnice…

kad netko kaže meso, ja pomislim na… Slavoniju

omiljena vrsta i komad mesa: Janjetina, i to mlada pečena rebarca.

junk kojem ne mogu odoljeti: Pola bijelog toplog kruha sa salamom podrigušom i majonezom

omiljena zimnica: Ukiseljena ljuta paprika punjena domaćom skutom. Kako to moja mama radi…

što bih skuhao za romantičnu večeru: Moja supruga voli piceka pa bih sigurno smislio neka jela od pilećeg mesa.

sastojci moje omiljene pizze… tanko tijesto, hrskavo poput pogače, domaća šalša, dobar pršut, mozzarela di buffalo, rikula, pokoja crna pečena maslina…

nikada ne jedem… Kako sam često u Belgiji, molim se da me ne povedu na neki ‘službeni’ ručak jer njihove kombinacije namirnica u kojima se spaja pommes frites s dagnjama na buzaru doista ne mogu smisliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 00:38