Izgleda baš slasno

Melkior Bašić otkrio je recept za seljački sendvič kojim je osvojio suprugu, pogledajte video

Poznato lice s malih ekrana pustio je kamere u svoj dom i pripremio jelo koje ga podsjeća na djetinjstvo

Jedan od članova Masterchef ekipe chefova - Melkior Bašić na svom je Instagram profilu objavio video u kojemu je pokazao čime je osvojio svoju suprugu. I premda biste možda pomislili kako je riječ o složenom jelu visoke kuhinje, mogli biste se iznenaditi, jer je riječ o običnom sendviču. Okej, možda ne sasvim običnom, ali svakako razbija predrasudu ili dvije.

Prva je svakako, što je i sam Melkior istaknuo, da chefovi doma jedu samo hranu koja zaslužuje biti na meniju fine dining restorana. Krivo! I oni su ljudi kao i mi pa kod kuće jedu jednostavnu hranu.

"I ono na čemu smo odrasli!", dodao je Melkior te se upustio u pripremu "the sendviča"!

image

Melkior Bašić

Vedran Peteh/Cropix

Druga predrasuda je, kako možete vidjeti iz videa nakon što pripremi "osvajačko jelo", da žene ne broje kalorije baš u svakom obroku, već da neke među nama itekako vole dobro pojesti.

No, da se vratimo na sendvič koji je u ovom slučaju pripremio od bijelog baguette kruha, suhog mesa, jaja, ajvara i najvažnije, kako je istaknuo - svinjske masti. Za pripremu ovog seljačkog sendviča, kako ga Melkior naziva, prvo je na svinjskoj masti prepržio suho meso na laganoj vatri, zatim je kratko na to stavio kruh da upije masnoću pa ga je premazao ajvarom s obje strane. Na jednu stranu prerezanog baguettea poslagao je potom ploške pečenog suhog mesa, a za to vrijeme je ispekao dva jaja na oko. No, ne onako "školski" kako bismo to očekivali od profesionalnog kuhara.

"Ja voli kad ima kožicu. Ne znam zašto, ali meni je to tako fino, to je nešto što me podsjeća na djetinjstvo....", opravdao je preskakanje profesionalnih pravila.

Pečena jaja stavio je potom na pečeno suho meso, preklopio sendvič drugom polovicom baguette kruha, prerezao ga na pola po dužini i zagrizao...

Pogledajte video i isprobajte recept!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:48