OVDJE SE TRAŽI MJESTO VIŠE

Ljeto provodite na Rabu? Ne propustite posjetiti ovaj lokal, hrana je maštovita, namirnice kvalitetne, a atmosfera odlična

U svojoj ponudi imaju jela bazirana na povrću i žitaricama, a poslužuju samo doručak i ručak

U potrazi za doručkom u starom dijelu grada Raba naletjeli smo na maleni, toplo uređeni veganski restoran Capo Fronte, a nalazi se u staroj kamenoj kućici s vrtom punim cvijeća i začinskog bilja, u ulici Dinka Dokule 2. Tog jutra padala je kiša, pa se nije moglo sjediti u vrtu i jedva smo uspjeli uloviti mjesto u unutarnjem djelu restorana gdje su mahom doručkovali strani turisti.

Odmah nam se svidjela ležerna atmosfera i uređenje koje nas je podsjetilo na nečiji toplo uređeni dnevni boravak. U kasnijem razgovoru sa simpatičnim osobljem doznali smo da je Capo Fronte ovog ljeta otvorila jedna Rabljanka s idejom da svakoga jutra pripremaju ukusne i zdrave doručke, a krajem dana veganske večere koje poslužuju od 18 sati.

image
Privatna arhiva

Naglasila je i da hranu pripremaju od domaćih i organskih namirnica koje nabavljaju iz jednog lokalnog OPG-a, te da sva jela pripremaju na bazi povrća, žitarica, tofua i orašastih plodova. Za doručak na meniju nude kaše, quinoju s povrćem, veganske američke palačinke, omlet od slanutka, smoothieje, muffin i tost s avokadom, te jedino nevegansko jelo- jaja sa začinskim biljem. Mi smo poželjeli pojesti slatki i slani doručak, pa smo naručili veganski omlet i američke palačinke. Oba jela su bila vrlo ukusna, a porcije zasitne, pa smo taj dan morali preskočiti ručak. Cijene doručka kreću se od 7 do 12 eura.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Nekoliko dana kasnije vratili smo se isprobati i nekoliko jela iz večernjeg menija. Dan je bio sunčan i topao, pa smo ovoga puta uspjeli sjesti u hlad terase i uživati u ambijentu tog starog dvorišta. U večernjem meniju u ponudi imaju vegansku tjesteninu, njoke, burger, orzoto i razne povrtne i proteinske bowlove, a mi smo naručili njoke s kaduljom i tostiranim lješnjacima, te tartar od cikle.

image
Privatna arhiva

Oba jela su bila vrlo ukusna i lijepo prezentirana, pa smo se odlučili i za desert. U ponudi su tog dana imali razne sirove kolače, kreme u čaši na bazi indijskog oraščića i veganski sladoled, a mi smo se odlučili za ukusnu vegansku tortu s borovnicama i spirulinom.

image
Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:48