Kako zamrznuti šparoge?

Sezona je u punom jeku – čak smo i u kantini na poslu naišli na omlet sa šparogama. Ako ste slučajno nabrali veću količinu šparoga ili ste te sreće da vam baka pošalje naramak svježe ubranih divljih šparoga, znat ćete da ih nije baš lako iskoristiti sve odjednom.

Tu na scenu stupa zamrzivač.

Većinu vrsta povrća treba blanširati prije zamrzavanja. To najviše vrijedi za mahunarke i grašak, a šparoge čak možete zamrznuti neblanširane.

Mađutim, želite li napraviti baš sve po propisu, slijedite ovih nekoliko savjeta. Blanšira se tako da povrće u cjedilu potopite 2 – 4 minute u kipuću vodu pa ga zaronite u ledenu vodu zbog hlađenja. Prije zamrzavanja ohladite šparoge i dobro ih ocijedite.

Tako pripremljene šparoge možete koristiti u omletima ili za pripremu rižota, a bit će fine i s jajima ili u juhi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 17:36