Traži se mjesto više

Imaju svakako jedan od najboljih burgera u zemlji, a sada su otvorili novi Food Bar na top lokaciji

Iako službenog otvorenja nije bilo, Guloso - Burgers&More Marka Bautovića od prvog dana radi punom parom, a vikendima je redovito gužva

Ekipa koja je 2021. svojim burgerima Gospar i Huncut izula iz cipela Zagrepčane i njihove goste na tradicionalnom Zagreb Burger Festivalu, a lani pomela jaku konkurenciju u Beogradu na tamošnjem međunarodnom burger festivalu Cheesy Special burgerom, širi svoju ponudu. Naime, na Valentinovo su u Dubrovniku, ali ovoga puta izvan starogradske jezgre, otvorili Guloso - Burgers&More.

image
Guloso/Ustupljena fotografija
image
Instagram @guloso_burgers_dubrovnik

U prostoru nekadašnjeg, Dubrovčanima dobro poznatog - Otto wine bara, otvoren je novi Guloso s proširenom ponudom, koja ne uključuje samo njihove nadaleko poznate burgere. Vlasnik Marko Bautović otkrio nam je kako je odaziv Dubrovčana već sad, manje od mjesec dana od otvorenja, više nego dobar te da se novi koncept, koji vikendom uključuje živu glazbu, pokazao kao pun pogodak.

"Iako službenog otvorenja nije bilo, radimo odlično. Već u utorak su nam popunjena sva mjesta za vikend što nas je sve oduševilo", rekao nam je Marko, koji se krije iza oba Guloso lokala u Dubrovniku.

image
Guloso/Ustupljena fotografija
image
Instagram @guloso_burgers_dubrovnik
image
Guloso/Ustupljena fotografija

Za razliku od Food Bara Guloso, koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri na adresi Boškovićeva 6, i koji nudi sedam unikatnih burgera, Guloso - Burgers&More na adresi Obala Stjepana Radića 27, nije samo burger bar premda se njihovi najprodavaniji proizvodi i na novoj adresi jako dobro prodaju. A kako i ne bi kad je, primjerice, njihov Cheesy Special toliko dobar da mu ni kušački tim u Beogradu nije mogao odoljeti bez da mu jednoglasno ne dodjeli prvu nagradu. I to na slijepom testiranju! Kako je Marko svojevremeno otkrio, njegova je tajna zapravo jednostavna - čisto juneće meso, dvije vrste sira, domaći karamelizirani luk te poseban Guloso umak napravljen od 11 tajnih sastojaka. Upravo se taj burger, zajedno s još osam, nalazi i na meniju novog Gulosa, a cijene su im od 9 do 14 eura, dok slider od tri burgera stoji 15 eura.

image
Guloso/Ustupljena fotografija
image
Guloso/Press

Također, hit je i njihov nagrađeni pomfrit - Truffle Fries, ali već i neki noviteti, kao što su, primjerice, tortillas i taquitos koje ovdje nude po cijenama od 8 do 11 eura. U ponudi su s mariniranom i sporo pečenom svinjetinom, s domaćim falafelima ili, primjerice, s čistom junetinom. Zanimljivost na meniju su i zalogaji za dvoje, odnosno Bites to share, u stilu tapas barova po cijenama od 11 do 13 eura.

Mala trpeza je najklasičniji među njima i u njoj su dalmatinski pršut, domaća tapenada od maslina, domaća riblja pašteta, kravlji sir, maslinovo ulje i grissini. Surf & turf bruschetta za preporuku je onima koji se ne mogu odlučiti bi li ribu ili meso - uključuje bruschettu s domaćim tartar biftekom i domaćom ribljom paštetom s mariniranim inćunima. Posebno istaknimo nešto što, koliko nam je poznato, nema nitko drugi - zapečeni Camembert sir s cherry rajčicama, ružmarinom, maslinovim uljem i zapečenim baguetteom uz koje će sjajno prijati i Cheesy Peppers, odnosno pečene crvene paprike punjene kremom od kajmaka, vlasca i peršina.

image
Instagram @guloso_burgers_dubrovnik
image
Guloso/Ustupljena fotografija

Koliko krumpirići mogu biti zanimljivi, također pokazuje njihova ponuda. Ovdje ih nude na četiri načina po cijeni od 4 do 6,50 eura, ali za poštene porcije. Također, uz doplatu od 1,50 euro mogu se zamijeniti za batat pa možete doživjeti potpuno novo iskustvo naoko istog jela.

Mislili su ovdje i na najmlađe, pa su u ponudu uveli i porcije za djecu, ali i slatke zalogaje kojih je na meniju za sad tri, to su dva milkshakea i klasik kojem mnogi ne mogu odoljeti - lava cake.

Guloso - Burgers&More ima oko 20 sjedećih mjesta u lokalu, a ima i terasu, kao idealnu za ove tople, gotovo proljetne dane. NJihovu ponudu i novosti možete pratiti na Instagramu i Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:44