IZ STRANIH MEDIJA

Hrabra Elena iz Kijeva ruski dron oborila zimnicom: "Odmah sam znala o čemu je riječ"

 @tsybulskaliubov Twitter/
Nakon što je dron pao, Elena i njezin suprug provjerili su je li do kraja razbijen i bacili ga u smeće

Ukrajinski portal Liga.net objavio je ovih dana vijest o hrabroj stanovnici Kijeva Eleni koja je na neobičan način oborila ruski dron. Naime, Elena je sjedila na balkonu i pušila kada se pred njom pojavio dron. Kaže kako nikada nije vidjela nešto slično izbliza, no kako je odmah znala o čemu se radi pa je uhvatila ono što joj je prvo bilo pri ruci kako bi ga oborila, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Vidjela sam kako nešto polako lebdi. Isprva sam mislila da je to vrana, a onda sam čula zujanje. Tegle s ukiseljenjem rajčicama su bile na stolu pored mene. Uzela sam jednu od litre i bacila je svom snagom prema dronu i pogodila ga", ispričala je za tamošnje medije.

Kada je dron pao na tlo ispred njihove kuće, zajedno sa suprugom odmah je istrčala vidjeti je li ga uspjela oboriti. Kako je ispričala, dodatno su ga nogama gazili kako bi bili sigurni da je uništen i bacili ga u smeće.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Elena radi u maloj kijevskoj trgovini kućanskih potrepština. Iako su vlasnici trgovine napustili grad, ona je ostala i još uvijek svakodnevno odlazi na posao. Objašnjava to činjenicom da ljudima, unatoč napadima, i dalje trebaju prašak za pranje rublja, sapun i toaletni papir.

"Prodavat ću dok imam zaliha. Većinu robe već sam prodala, a da sam ja vlasnica trgovine, sve bih podijelila ljudima", rekla je za tamošnje medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 03:28