Omiljeni istarski festival

Hook & Cook se širi: Osim u Medulinu i Rovinju, ovog ljeta dobro će se jesti i u unutrašnjost Istre

 Tvrtko Ujevic/Lukart Weddings
Manifestacija je ovo koja spaja ribare, kuhare i glazbenike, a održava se već osmu godinu tamo gdje je na moru uvijek najljepše - na molovima i brodovima

Ljubitelje dobre hrane i zabave uskoro očekuje osmo izdanje jedinstvenog street seafood festivala Hook & Cook koji u Istri spaja ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru i morskim specijalitetima. Ovaj jedinstveni kulinarsko-glazbeni spektakl održat će se u dva termina - početkom ljeta, 22. i 23. lipnja u ribarskom gradiću Medulinu, te na kraju sezone, od 14. do 16. rujna, u Rovinju.

image
Lukart Weddings/Lukart Weddings

Glavno mjesto radnje u ovim gradovima ponovno su ribarski molovi gdje će na krmama izvrsnu hranu za posjetitelje pripremati natjecatelji iz emisije MasterChefa - Tihomir Krklec Afrika i Petar Tucman. Afrika trenutno radi na svoja dva prepoznatljiva brenda, Hangry Taco i Secret Sunday Lovers, dok je Tucman, donedavno sous chef u prestižnom zagrebačkom restoranu Noel s Michelinovom zvjezdicom, sad sous chef pod mentorstvom Matije Bogdana u restoranu 7 Seas, a ovog će ljeta svoje vještine demonstrirati na ovom uvijek vrlo posjećenom festivalu.

image
Tvrtko Ujevic/Lukart Weddings

U prethodnim izdanjima festivala servirana su brojna kreativna jela od ribe - preko tacosa od tune, rolica od kozica, sardina s palentom, do ramena od raže i tuna cheeseburgera. I ove će se godine na morskom jelovniku svakako pronaći jela od sardina i tuna uz pokoje iznenađenje. Uz suradnju s lokalnim ribarima, Hook & Cook ekipa inače sama lovi svoju ribu, a posebice sardine iz održivog ribolova koje i konzerviraju pa prodaju.

image

Petar Tucman

Press
image

Tihomir Krklec Afrika

Press

Uz uzbudljivu kuhinju, posjetitelje očekuje i glazbeni doživljaj! U Medulinu će tako 23. lipnja, uživo na samim brodovima festivala, nastupati Nemanja. Uz njih, atmosferu će idući dan dodatno zagrijati Nikola Vemić iz beogradskog kluba Lift i Legalize Lambada. U rujnu, u Rovinju, pridružit će im se poznati DJ kolektiv Forbidden Dance Records s posebnim gostima.

image
Press

Još jedan razlog zašto se Istra ne smije zaobići u srpnju je jer dovodi Hook & Cook pop-up u ribarsko mjesto Banjole. Dok lokalna ekipa priprema riblje delicije, ove će se godine glazbenu palicu preuzeti DJ-i popularnog Velvet festivala. Sve je na rasporedu 19. srpnja. A od ove godine ovaj street seafood festival ima i poseban novitet u kolovozu. Po prvi puta, Hook & Cook seli u središnju Istru, na Cerovljanske bare kod Pazina. U suradnji sa Sportskim ribolovnim društvom Pazinčica i TZ Centralna Istra spremat će se jelovnik inspiriran slatkovodnom i morskom ribom. Ribiči će okupljene počastiti svojim slatkovodnim specijalitetima, dok će Hook & Cook predstaviti svoje tradicionalne morske bestsellere. Uz rezident DJ-e, slavlju će se pridružiti i popularni Gustafi i Nemanja sa svojim DJ setom.

Više informacija potražite i na službenom Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 13:49