JOŠ JEDAN USPJEH

Film koji prikazuje ljepotu zagrebačkih vinskih cesta osvojio zlato na festivalu u Španjolskoj

 Berislava Picek/Cropix/
Martina Miličević još je jednom zasluženo nagrađena za svoj film "Okusi prije svega"

Lijepe vijesti za Martinu Miličević, producenticu i kreativnu direktoricu tvrtke Sekunde, i njezin tim stigle su ovih dana iz Španjolske. U tamošnjoj Tortosi, naime, održan je Međunarodni festival turističkog filma Terres, a upravo kratak film "Okusi prije svega", koji je Martina sa svojim timom radila za Turističku zajednicu Zagrebačke županije i koji na najljepši način pokazuje ono najbolje od vinske regije, nagrađen je zlatom u kategoriji Tourism Products/Cultural Destination.

U filmu je, osim detalja i ljudi povezanih s vinskom scenom, prikazano i gastronomsko bogatstvo te prirodne ljepote ovoga kraja, a svi akteri koji se u ovom kratkom ostvarenju prikazuju su vinari i vinarke iz regije. Pogledajte ga u nastavku.

Inače, festival Terres ugošćuje produkcije koje se bave promocijom putovanja u cijelom svijetu, a poseban naglasak stavljaju na otkrivanje prirodnih ljepota i turizam takvog tipa te aktivno promicanje održivog razvoja.

Valja spomenuti, ovo nije jedina nagrada koju je Miličević dobila za svoje filmsko ostvarenje. Naime, film je već ranije proglašen najboljim na Zagreb Tour Film Festivalu, osvojio je srebro u kategoriji Enoturizma ART&TUR festivala u Portugalu prošle godine, a ove je nagrađen i srebrom na njemačkom World Media Festivalu u kategoriji destinacijskog marketinga regija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:06