![33980619](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/23/k_33980619_640.jpg)
Quiche, svi ga obožavamo! Želimo da nam nadjev uvijek ispadne savršeno kremast, a tijesto savršeno hrskavo. Donosimo vam 5 savjeta kako postići savršen quiche!
Quiche pecite sporo i na niskoj temperaturi
Pećnica na visokoj temperaturi predstavlja opasnost da vam se jaja u nadjevu pretvore u kajganu. Nakon što ste ispekli tijesto za quiche ”na slijepo”, nakon što ulijete nadjev smanjite pećnicu na 150 stupnjeva i pecite ga sat vremena. Tako će ispasti baršunast i gladak.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/6/10/22/5.-quiche-s-gljivama.jpg)
Dodajte malo brašna u nadjev
Brašno u jajima pomaže apsorbirati vlagu i stabilizira cijeli nadjev, a istovremeno doprinosi još većoj kremoznosti.
Ne štedite na siru
Brie će biti savršen ako želite jako kremasti quiche, a ako želite biti hrabriji možete iskoristiti plavi sir.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/6/10/22/quiche-lorraine-na-3-st-sht-682x1024.jpg)
Koristite bolje brašno za tijesto
Dodatak raženog brašna ili brašna od cjelovitih žitarica će vašem tijestu za quiche dati posebnu hrskavost, orašasti okus i ”pjeskovitu” teksturu.
Neka komadići maslaca u tijestu budu što veći
Neka komadi maslaca u tijestu ostanu veličine graška, ili još bolje, veličine igraćih kockica jer će tako vaše tijesto za quiche ostati pahuljasto i topiti će se u ustima.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/6/10/22/sparoge-rajcice-quiche-682x1024.jpg)